ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Általános bevezetés

Jelen webhelyet (a hozzá hivatkozással kapcsolódó valamennyi webhelyet kizárva) a Fonte Viva Kft. (székhely: 7400 Kaposvár, Fő u 25.) kezeli (továbbiakban: „Fonte Viva”).

Elköteleztük magunkat az Ön személyes adatainak védelme mellett. A jelen Adatvédelmi Nyilatkozat ismerteti az általunk a jelen webhelyen összegyűjtött információk típusát és azt, hogy milyen módon használjuk és védjük ezeket az adatokat. A Nyilatkozatból azt is megtudhatja, mit kell tennie, ha nem szeretné, hogy webhelyünk felkeresésekor mentsük személyes adatait, illetve ha módosítani kívánja a már rendelkezésünkre bocsátott adatokat. A webhelyen más speciális adatvédelmi rendelkezéseket is találhat, melyek jelen adatvédelmi nyilatkozattól eltérő rendelkezéseket is tartalmazhatnak.

1. Milyen adatokat gyűjtünk, és milyen módon használjuk fel ezeket?

„Személyes adatokon” azt az Öntől begyűjtött információt értjük, melynek alapján az Ön személye azonosítható. Ez rendszerint az Ön neve, lakcíme, telefonszáma, hitelkártyaadatai, e-mail címe, kora, neme és családi állapota, de egyéb információk is ide tartozhatnak, többek között az Ön vásárlási szokásaira, preferenciáira és életmódjára (pl. kedvteléseire és érdeklődési körére) vonatkozóan. Biztosítjuk arról, hogy webhelyünk felkeresése során nem gyűjtünk be személyes adatokat Önre vonatkozóan, hacsak Ön ezeket az adatokat nem adja meg önként.

A webhely egyes részein személyes adatokat kérünk Öntől. Ezeket az adatokat a webhelyen ismertetett célokra használjuk fel. A személyes adatok jellemző felhasználási módjai:

I. Az Ön kérdéseinek megválaszolása
Ha Ön bizonyos nekünk címzett kérdéseivel együtt (pl. cégünkre, annak termékeire, szolgáltatásaira vagy ezek minőségére és elérhetőségére vonatkozóan) küld nekünk személyes információt, ezeket az adatokat az Ön kérdésének megválaszolására használjuk fel. Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy személyes adatait megosszuk a Fonte Viva vagy harmadik fél adatfeldolgozóival (lásd még lejjebb a 2. kérdést).

II. Promóciós részvétel
A promócióra való jelentkezéskor megadott személyes adatokat felhasználhatjuk a promóció lebonyolításának céljaira az adott promóció ismertetett szabályainak megfelelően. A promóció lebonyolításával harmadik feleket is megbízhatunk, és így előfordulhat, hogy ezek számára hozzáférhetővé válnak az Ön által rendelkezésre bocsátott adatok (lásd még lejjebb a 2. kérdést).

III. Szerződés/rendelés teljesítése
Az áru vagy szolgáltatás rendelésekor megadott személyes adatait felhasználhatjuk az adott rendelés teljesítésére. Előfordulhat, hogy az adatokat harmadik felekkel, például a kártyás fizetési szolgáltatóval vagy az áruszállítóval is meg kell osztanunk (lásd még lejjebb a 2. kérdést).

IV. Jövőbeni direkt marketing
Amennyiben Ön kiválasztja azt a lehetőséget, hogy szeretne e-mailben és/vagy SMS-ben ilyen anyagot kapni, időnként tájékoztatást és/vagy ajánlatokat küldünk Önnek azokról a termékekről és/vagy szolgáltatásokról, amelyek véleményünk szerint számot tarthatnak az Ön érdeklődésére. Ha Ön beleegyezik, adatait a Fonte Viva egyéb cégeivel és további gondosan válogatott cégekkel is megoszthatjuk, illetve átadhatjuk nekik, hogy e cégek termékeikre/szolgáltatásaikra vonatkozó tájékoztatást és/vagy ajánlatot küldhessenek Önnek, ahogy ez az Ön adatainak begyűjtésekor meg lett határozva. Emellett ha Ön beleegyezik, személyes adatait felhasználhatjuk arra is, hogy postai úton tájékoztatást és/vagy ajánlatot küldjünk Önnek termékeinkről és/vagy szolgáltatásainkról. Az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig.

Facebook

  1. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.
  2. Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a http://www.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett. 
  3. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.
  4. A kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
  5. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik: (http://www.facebook.com/legal/terms?ref=pf), (http://www.facebook.com/about/privacy/)

2. Kinek adhat át a Fonte Viva személyes adatokat?

Esetenként harmadik felek is bevonhatók a webhelyeinken összegyűjtött információk – köztük az Ön személyes adatainak – feldolgozásába vagy elemzésébe. Például a webhely kezelője vagy fenntartója egy erre szakosodott IT-szolgáltatóiroda lehet, a promóciók lebonyolítását pedig egy reklámügynökségre bízhatjuk. Emellett, ha Ön terméket vagy szolgáltatást rendel tőlünk, megoszthatjuk személyes adatait a szállítókkal és más harmadik felekkel, hogy ezzel lehetővé tegyük az adott termék vagy szolgáltatás kifizetését és leszállítását. Ezeket a szállítókat és egyéb harmadik feleket szerződés kötelezi arra, hogy az Ön személyes adatait kizárólag az általunk meghatározott módon használják fel.

Valamennyi harmadik fél kizárólag a fent említett célokra használhatja fel a neki átadott személyes adatokat. A személyes adatok mindennemű egyéb felhasználása tilos.

Végezetül figyelmeztetjük, hogy személyes adatai kiadhatók, amennyiben ezt a törvény, házkutatási parancs, bírósági idézés, bírósági végzés vagy hasonló rendelkezés megköveteli.

3. Milyen egyéb típusú információt gyűjtünk?

Adatgyűjtés a Google Analytics szolgáltatás használatával.

Webhelyünk a Google Inc. internetes elemzőszolgáltatását, a Google Analytics szolgáltatást használja. A Google Analytics úgynevezett cookie-kat használ. A cookie-k olyan szöveges fájlok, amelyek a rendszer az Ön számítógépére ment, hogy lehetővé tegye webhelyhasználati szokásainak elemzését. Olyan adatok kerülnek itt rögzítésre, mint az operációs rendszer, a böngésző, az Ön IP-címe, az Ön által előzőleg meglátogatott webhely (hivatkozó URL), valamint a webhely felkeresésének dátuma és időpontja. Az ebben a szöveges fájlban összegyűjtött, webhelyünk használatára vonatkozó adatok tárolása a Google egyesült államokbeli szerverein történik.

Ha aktiválja az IP-anonimizálást ezen a webhelyen, akkor a Google az Ön IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más szerződött államaiban előzetesen lerövidíti. Ilyenkor csak kivételes esetekben fordulhat elő, hogy a teljes IP-cím a Google egyesült államokbeli szervereinek egyikére kerül, és csak ott történik meg a lerövidítése. A cookie-k által létrehozott és az Ön webhelyhasználatára vonatkozó adatok Google felé történő továbbítását (beleértve az IP-címet is), illetve ezek feldolgozását megakadályozhatja, amennyiben letölti és telepíti a böngészőjéhez a következő címen található beépülő modult: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Webhelyünket természetesen cookie-k nélkül is használhatja. Ha nem szeretné, hogy felismerjük a számítógépét, megakadályozhatja, hogy a cookie-k a merevlemezére kerüljenek. Ehhez állítsa be böngészőjében a cookie-k letiltását. Amennyiben Ön több számítógépet használ különböző helyszíneken, ellenőriznie kell, hogy mindegyik böngésző cookie-beállításai megfelelnek-e az Ön igényeinek. Böngészője cookie-mappájából egyszerűen törölheti a telepített cookie-kat. Microsoft Windows Explorer használata esetén például nyissa meg a Windows Intézőt; kattintson az eszköztárban a „Keresés” gombra; a „Mappák és fájlok" keresőmezőbe írja be a „cookie” szót; a „Keresés helye” mezőben válassza a „Sajátgép” elemet; kattintson a „Keresés most” gombra; kattintson duplán a talált mappákra; jelölje ki bármelyik cookie-fájlt, és nyomja meg a Delete billentyűt. Ha nem Microsoft Windows Intézőt használ, a cookie-mappa megtalálásához válassza ki a „Súgó” funkció cookie-kkal foglalkozó témakörét.

A cookie-k letiltása esetén azonban előfordulhat, hogy webhelyünk bizonyos interaktív funkcióit nem tudja majd használni.

Az ebben a szöveges fájlban összegyűjtött, webhelyünk használatára vonatkozó adatok tárolása a Google egyesült államokbeli szerverein történik. A Google ezeknek az adatoknak a segítségével elemzi, hogyan használja Ön a mi webhelyünket, jelentéseket készít a webhelyen végzett tevékenységekről a webhely üzemeltetője számára, valamint a webhelyhasználattal és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat nyújt. Amennyiben erre törvény kötelezi, illetve ha az adatok feldolgozását a Google megbízásából harmadik fél végzi, a Google a kérdéses harmadik fél számára is átadja ezeket az adatokat. Az ilyen jellegű felhasználás anonim vagy pszeudonim módon történik. Erről további információkat közvetlenül a Google oldalán talál: http://www.google.com/intl/policies/privacy/

Az IP-cím kivételével semmi esetre sem tároljuk a felhasználó közvetlen személyes adatait. Ezek az információk arra szolgálnak, hogy lehetővé tegyék az Ön automatikus felismerését, amikor következő alkalommal felkeresi webhelyünket, és megkönnyítsék a tájékozódást az Ön számára. A cookie-k segítségével például az Ön érdeklődéséhez igazíthatjuk a webhelyet, vagy tárolhatjuk a jelszavát is, hogy azt ne kelljen minden alkalommal újra megadnia.

Kétféle cookie-t használhatunk az oldalakon - „munkamenet cookie”-kat vagy „állandó cookie”-kat. A munkamenet cookie-k ideiglenesek: addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja az oldalt. Az állandó cookie-k sokkal tovább eszközén maradnak, vagy egészen addig, amíg manuálisan ki nem törli őket (a cookie élettartalmától és az Ön böngésző beállításaitól függ, hogy meddig maradnak eszközén).

Néhány oldal, amit meglátogat, ugyancsak gyűjt információt pixel tagokat használva (clear giftnek is nevezik őket), amelyeket meg lehet osztani harmadik féllel, ami közvetlenül támogatja promóciós tevékenységeinket és weboldalfejlesztésünket. Például, látogatóink weboldal használati információját meg lehet osztani harmadik fél reklámügynökségekkel, hogy hatékonyabban tudjuk használni az internet banner hirdetéseket a weboldalainkon. Mindamellett az információ nem személyesen azonosító, habár köthető a személyes adatokhoz.

Google Analytics: További információért arról, hogy a Google Analytics hogyan működik, kattintson ide.
YouTube Tracking: További információért arról, hogy a YouTube Tracking hogyan működik, kattintson ide.

4. Hogyan védi a Fonte Viva a személyes adatok biztonságát?

A Fonte Viva biztosítja a megfelelő technikai és szervezeti hátteret az Ön személyes adatainak elveszítés és bármilyen fajta jogosulatlan felhasználás elleni védelme érdekében.

5. Mik az Ön jogai?

Önnek joga van ahhoz, hogy adatokat kérjen a cégünk által az Önről tárolt valamennyi személyes információ jellegéről. A Fonte Viva négy héten belül (írásban) válaszol ezekre a megkeresésekre. Ön kérheti továbbá személyes adatai kiegészítését, módosítását vagy törlését, zárolását illetve azt, hogy ne használjuk személyes adatait direkt marketing céljaira a következő címen: Fonte Viva Kft. (8698 Somogyvár, Vasút u. 1.) vagy info@fonteviva.hu Az adatkezeléssel kapcsolatban jogorvoslatért a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság hatóságához vagy bírósághoz fordulhat.

6. Módosítható ez az Adatvédelmi Nyilatkozat?

A Fonte Viva fenntartja a jelen Adatvédelmi Nyilatkozat jövőbeni módosításának jogát, ezért javasoljuk, hogy időnként újra látogasson el a Nyilatkozatot tartalmazó weblapra.

7. Kihez fordulhat kérdéseivel és kéréseivel?

Ha bármilyen kérdése vagy panasza lenne webhelyünkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk az alábbi címen:

Fonte Viva Kft. (8698 Somogyvár, Vasút u. 1.) vagy info@fonteviva.hu

Egyéb rendelkezések

A jelen Adatvédelmi Nyilatkozatra és a személyes adatok felhasználására a Magyar Köztársaság jogrendje vonatkozik.